Archives
Categories

 744 total views,  4 views today

SPDS informiše članstvo o izradi Metodologije za zaposlenike institucija BiH koja se već počela primjenjivati od 1.9.2010. godine. SPDS je imao predstavnika u Interresornoj grupi za izradu Metodologije g-đu Fahretu Delić koju je zajedno sa ostalim članovima Interresorne grupe imenovalo Vijeće ministara.

Interresorna grupa uglavnom nije prihvatala nikakve sugestije i prijedloge UO SPDS koje je naš predstavnik iznosio. Upravni odbor je nezadovojan radom Interresorne grupe i donošenjem Metodogije, pa  je u više navrata pisao Vijeću minitara upozorenje o velikom nezaovoljstvu uposlenika koji su uglavnom oštećeni primjenom Metodologije (smanjen im je lični dohodak).

Međutim, Vijeće ministara i pored upozorenja Upranvog odbora SPDS i većeg dijela institucija koje su pisale o neprimjenjivosti Metodologije, istu je prihvatilo i Metodologija se počela primjenjivati od 1.9.2010. godine. Takođe Upravni odbor SPDS obavještava svoje članstvo da veći dio institucija još nije počeo primjenjivati Metodologiju jer nije Specifikacija po radnim mjestima prošla Vijeće minitara pa i tim su zaposlenici institucija čije su Specifikacije prihvaćene oštećene za jedan mjesec više u odnosu na druge institucije čije Specifikacije po radnim mjestima  još nisu prošle Vijeće ministara.

Upravni odbor sugeriše zaposlenicima koji su oštećeni primjenom Metodologije da ulože žalbe na nova rješenja jer jedino na taj način otvaraju sebi put da „riješe“ nastale probleme.
Upravni odbor SPDS takođe želi obavijestiti članstvo da je trenutno u izradi Metodologija  za sve zaposlene u  institucijama BiH unutar platnih razreda za napredovanje koja je obavezna po Zakonu o platama i naknadama.
Naš novi predstavnik u Interresornoj radnoj grupi je umjesto g-đe Fahrete Delić g-đa Gordana Šarović i o svim budućim aktivnostima Interresorne radne grupe će Vas redovno obavještavati putem naše Web stranice.

Upravni odbor SPDS

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Prijavi se na newsletter
Loading