Archives
Categories

 763 total views,  2 views today

Predsjednica Reprezentativnog sindikata Lejla Čopelj je odraža sastanak sa Majom Gasal – Vražalica Predsjednica zastupnicom u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine tokom kojeg se razgovaralo o načinu donošenja Odluke o visini, načinu i postupku ostvarivanja prava na naknadu za prijevoz na posao i prijevoz s posla u institucijama BiH.

Predsjednica Samostalnog sindikata Lejla Čopelj upoznala je zastupnicu Gasal – Vražalica da Ministarstvo financija i trezora BiH nije konzultiralo Samostalni sindikat tokom izrade Odluke o visini, načinu i postupku ostvarivanja prava na naknadu za prijevoz na posao i prijevoz s posla u institucijama BiH.

Prema riječima predsjednice Čopelj, Reprezentativni sindikat je za jedinstveni kriterij ostvarivanja prava na naknadu za prijevoz.

Čopelj je istakla da Samostalni sindikat smatra da važeću Odluku treba staviti van snage, a pri izrade nove obvezno uključiti i predstavnike Samostalnog sindikata.

Zastupnica Maja Gasal – Vražalica kazala je kako smatra da je Ministarstvo financija i trezora BiH ovom Odlukom apsolutno povrijedilo načelo jednakosti, nediskriminacije i dodatno ugrozilo dio zaposlenika.

Predsjednici Samostalnog sindikata zastupnica Gasal – Vražalica obećala je da će na narednoj sjednici Zastupničkog doma PSBiH postaviti određena pitanja Ministarstvu financija i trezora BiH s ciljem rješavanja pitanja koja su proizašla iz važeće Odluke o visini, načinu i postupku ostvarivanja prava na naknadu za prijevoz na posao i prijevoz s posla u institucijama BiH, saopćeno je iz PSBiH.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Prijavi se na newsletter
Loading