Archives
Categories

Loading

Dana 11.10.2018.godine u organizaciji Samostalnog sindikata državnih službenika i zaposlenika u institucijama BiH, održan je okrugli sto na temu „ Uloga sindikalnog predsjednika/povjerenika i primjena novog Pravilnika o organizaciji i radu sindikalnih organizacija“. Okruglom stolu su prisustvovali predsjednik Saveza sindikata policijskih organa u BiH, Predstavnici Sindikata Uprave za indirektno oporezivanje te gost ispred Samostalnog sindikata državnih službenika i namještenika u FBiH.

Cilj okruglog stola je bila edukacija predsjednika SO o važnosti i odgovornosti koju ima sindikalni predsjednik/povjerenik te da je uloga povjerenika od posebnog značaja za dalji uspješan razvoj i snagu svake Sindikalne organizacije ponaosob. Cilj je takodjer bio upoznavanje sa problematikom i bitnim pitanjima u radu sindikata uopšte.

U radu okruglog stola sudjelovali su predstavnici SUINO ( Sindikat uprave za indirektno oporezivanje), Ana Mrnjavac  Predsjednica Sindikata, Zoran Popović, Predsjednik Skupštine, Nermin Jusić, Predsjednik upravnog odbora i Milan Tomas ispred Komisije za nadzor SUINO.

Ispred Samostalnog sindikata državnih službenika i namještenika u FBiH prisustvovao je Samir Kurtović – predsjednik sindikata, a predstavnik Saveza sindikata policijskih organa BiH je bio Dragan Krvavac – predsjednik saveza.

Na okruglom stolu se raspravljalo o svim bitnim pitanjima za sindikat, te o izazovima i problemima sa kojima se susreću u svom radu.

Nakon izlaganja gostiju zaključeno je da je cilj svakog sindikata isti a to je zaštita prava radnika, povećanje plaća te opštih uslova rada državnih službenika i zaposlenika. Samim tim zaključeno je i da zajednički nastup prema poslodavcu će biti kredibilniji i efektivniji.

Dogovoren je zajednički nastup svih sindikata institucija BiH prema Vijeću ministara te zajedničko kolektivno pregovaranje uz poštivanje specifičnosti rada i odgovornosti svake sindikalne organizacije.


Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Prijavi se na newsletter
Loading