Archives
Categories

Loading

Zajednicki-sastanak-sindikata-11092019-2

Temeljem potpisanog Sporazuma o saradnji reprezentativnih sindikata na nivou institucija Bosne i Hercegovine, 11.09.2019.godine u prostorijama Parlamentarne skupštine, održan je sastanak predsjednika i članova upravnih odbora Samostalnog sindikata državnih službenika i zaposlenika u institucijama BiH, Sindikata uprave za indirektno/neizravno oporezivanje i Saveza sindikata policijskih organa u BiH. Glavna tema sjednice je bila „Kolektivni ugovor“, odnosno nepostojanje Kolektivnog ugovora za uposlenike državnih institucija, a raspravljalo se i o drugim bitnim pitanjima i problemima uposlenih u institucijama BiH.
Predstavnici sva tri reprezentativna Sindikata su usaglasili zajedničke aktivnosti u narednom periodu, a koje Zajednicki-sastanak-sindikata-11092019se tiču poboljšanja statusa svih kategorija zaposlenih u institucijama BIH.
Prioritet ce biti Kolektivni ugovor, učesće predstavnika sindikata u Komisiji za izradu Metodologije plata i naknada, zahtjev pa povečanje osnovice i regresa za 2020.godinu kao i rješavanje drugih statusnih pitanja za zaposlene u institucijama BiH.
 
Informaciju sa sastanka je moguće preuzeti na sljedećem LINKU.

 

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Prijavi se na newsletter
Loading