Archives
Categories

 1,202 total views,  4 views today

Samostalni sindikat državnih službenika i zaposlenika je dostavio Ministarstvu finansija i trezora mišljenje i neslaganje sa prijedlogom Odluke o visini regresa za godišnji odmor u institucijama BiH za 2021.godinu, a koji je dostavljen Vijeću ministara BH na razmatranje i usvajanje. Odlukom je predviđeno da visina regresa za 2021. godinu ostaje ista, odnosno da iznosi 300,00 KM. Sindikat je  izrazio nezadovoljstvo s obzirom da je iznos zadržan na razini iz 2012.godine bez obzira na enormni rast troškova života, te SDSZ ZAHTJEVA povećanje regresa na minimalno 50% prosječne NETO plate u Bosni i Hercegovini a što bi u ovom trenutku iznosilo 480,50 KM po uposleniku.

Dopis možete pročitati u PRILOGU

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Dzejna

Bravo!!!! Sram ih bilo vise! Bitno da su “pedijevci” pored enormno visokih plata sada dobili i topli obrok, prevoz, smjestaj i odvojeni zivot uz plate, a nam samo mizerija!!!!

Marko

A moja Dzejna ni od ovoga ti nema nista,sindikat samo daje prijedloge oni odbijaju.I tako prode vec 8 godina,nikakvig napretka nema niti ga ima na vidiku nazalost!!!

Prijavi se na newsletter
Loading