Archives
Categories

Loading

Institucije Bosne i Hercegovine i dalje su bez budžeta za 2021. godinu. Državni ministri o budžetu će se izjašnjavati naredne sedmice, ali i o Prijedlogu odluke o visini osnovice za obračun plate zaposlenim u Institucijama BiH. Primjena prijedloga zavisi od usvajanja budžeta, političke odluke, ali i volje da se iz svega izuzmu imenovani i izabrani funkcioneri. Opozicija upozorava na ekonomsku krizu zbog borbe sa koronavirusom. Odavno svi znamo da nas posmatraju podjenjivački i da ih apsolutno ne interesuje socijalni status onih bez držabve Institucije ne bi funkcionisale što je vjerovatno mnogima i cilj. SDSZ se bori kako može i koliko može u svim ovim okolnostima koje ne pogoduju nikome. O svemu tome svoje priloge su danas objavili i televizijske kuce N1 i NovaBH pa pogledajte na video prilozima ispod teksta. Takodje gdje god imate priliku pojasnite da ovo nije nikakvo povećanje plata nego VRAĆANJE onoga što nam je oduzeto od 2008 – 2012.

Subscribe
Notify of
guest

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Emir

Zakljucno sa Strucnim savjetnikom 535, Sefovi odsjeka, Pomocnici direktora i ministara 498, a svi ostali 475. Bravo za borbu. Mogu se razumjeti komentari gradjana jer svi misle da su plate u drzavnoj sluzbi kao kod parlamentaraca sto je daleko od istine.

Dzejna

Hvala Sindikatu za borbu! Hvala sto ne odustajete… nadam se da cemo se nekako izboriti s njima… a svakako da “njima” ne treba nista povecavati, i ovako im je previse!!!!

Emina

Tacno je da su niske plaće u zaposlenika, pogotovu na NK i KV mjestima, ako ne moze povećanje osnovice onda probajte sa korekcijom koeficijenata za obračun plaća, nije uredu da razlika između KV i VKV bude 250 KM i vise, niti u jednoj instituciji na entitetskom i drugom nivou nema tako ogromne razlike

Prijavi se na newsletter
Loading