Archives
Categories

 672 total views,  2 views today

Jučer je na televiziji N1 gostovao predsjednik sindikata policijskih službenika u Institucijama BiH Dragan Krvavac. Osnovna tema je bila poništeni konkurs za pripadnike granične državne službe ali se i dotaklo i pitanja nepotpisivanja Kolektivnog ugovora izmedju tri sindikata na nivou državnih institucija sa Vijećem ministara Bosne i Hercegovine. U svoj toj priči kolega Krvavac govori u jednom licu smetnuvši sa uma da ne tako davno tj.20.06.2019 godine je potpisan Sporazum o saradnji reprezentativnih sindikata na nivou državnih institcija u kojem između ostalog piše Svrha potpisivanja Sporazuma je opredjeljenost sindikata na zajedničko sindikalno djelovanje u cilju jačanja sindikalne organizovanosti i djelovanja, kolektivnog pregovaranja i ostvarivanju prava u socijalnom dijalogu radi poboljšanja ekonomskih, socijalnih i radnih uslova članova Sindikata”.

Medjutim u ovoj prici ima svega ali nečega zajedničkog ni u tragovima. na našim protestima mi redovno spomenemo i vojnike i policijske službenike i UIO jer smatramo da smo svi u istom košu i svi u istim problemima međutim kolege iz druga dva sindikata izgleda misle da oni sami za sebe mogu izgurati neke povoljnosti. Ne možte gospodo i kolege jer osnovica je jedna za sve i dijete policajca i dijete zaposlenika i dijete vojnika ima iste prohtjeve.

Bilo bi zaista kontraproduktivno ako se nastavi i dalje to soliranje i nepoštivanje poptisanog sporazuma i mislimo da što prije predsjednici sva tri sindikata trebaju sjesti opet zajedno i krenuti zajedno u borbu za zajednička prava.

 

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ana Mrnjavac

Poštovani,
u vezi sa ptethodnim gostovanjem na N1 mislim da je Vaš komentar prema Savezu sindikata PO i predsjedniku Draganu Krvavcu nekorektan, posebno kada se pogleda šta je osnovna tema razgovora: Prijem kadeta u policiju. U ovom intervjuu istupao je ispred svoje institucije, a javno kritizirati jednog da bi sebe prikazali ‘boljim’ NIJE NAČIN za uspostavljanje međusobnog dijaloga i buduće zajedničke suradnje.
Nakon svog reizbora sve do jučer, 24.11. Savez Sindikata DSZ, nije uložio ni malo truda i napora da nas pozove i UPOZNA, kao partnerske sindikate i da napravimo koncept zajedničkog rada i djelovanja, a ovakvim komentarima djeluje upravo suprotno…
Mislim da se ovo ne bi trebalo ponavljati ukoliko želimo naše međusobno povjerenje i zajedničku buduću suradnju.
Ana Mrnjavac, predsjednica Sindikata UINO

Prijavi se na newsletter
Loading