Archives
Categories

Loading

Poštovani,
Samostalni sindikat državnih i policijskih službenika i zaposlenika u institucijama BiH, sudskoj vlasti i javnim ustanovama BiH sugeriše Vijeću ministara da Prijedlog Studije o primjeni Metodologije za razvrstavanje radnih mjesta srednje stručne spreme u platne razrede vrati Interresornoj radnoj grupi na analizu radnih mjesta što je i bio cilj donošenja iste.

U Prijedlogu Studije uočava se neujednačenost u pogledu raspoređivanja istih radnih mjesta u platne razrede unutar različitih institucija,te da se navedenom neujednačenošću ne postiže ostvarenje principa utvrđenog članom 3. Stav (1) tačka a) Zakona o plaćama „ista plaća za isti ili sličan posao“, što dovodi do kršenja odnosno ne poštivanja istog.

Sindikat predlaže preispitivanje predloženih rješenja, a posebno iz razloga što  primjena Metodologije nije počela od 1.9.2010. godine u svim Institucijama BiH.
Takođe, želimo skrenuti pažnju Vijeću ministara da na Prijedlog Studije nije pribavljeno mišlenje Ministarstva pravde, a što je po Poslovniku o radu Vijeća ministara obaveza svih.

S poštovanjem,

PREDSJEDAVAJUĆI
Juro Bilić

 

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Prijavi se na newsletter
Loading