Archives

Categories

 329 total views,  2 views today

Povodom jučerašnjih protesta predsjednik Samostalnog sindikata državnih službenika i zaposlenika u Institucijama BiH Salih Karčić je gostovao na državnoj televiziji BHT1 koja je i sama pripada ovome sindikatu. Predsjednik Karčić je vrlo jasno i nedvosmisleno objasno situaciju te još jednom pojasnio još detaljnije da plate državnih službenika i zaposlenike nisu ni približne onima koje dobijaju imenovana lica. Kompletan intervuju pogledajte u nastavku i kao što je Salih rekao mi idemo dalje i nemamo namjeru stati dok ne dobijemo ono što nas sljeduje!

 94 total views

Danas je ispred zgrade Parlamenta Bosne i Hercegovine održano protestno okupljanje zaposlenih u institucijama BiH zbog odluke Predsjedništva o usvajanju budžeta, prema kojoj njihove plate ostaju iste.

Salih Karčić, predsjednik Samostalnog sindikata državnih službenika i uposlenika u institucijama BiH, kaže da se zbog ovoga godinama obraćaju nadležnima, ali da konkretnog pomaka nema…….ČITAJ DALJE

 

 90 total views,  2 views today

Nezadovoljni zbog nepotpisivanja kolektivnog ugovora, članovi Samostalnog sindikata državnih službenika i zaposlenika u institucijama BiH protestuju ispred zgrade Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Sarajevu.

Članovi sindikata proteste organizuju i zog neusvajanja budžeta za ovu godinu koji je Predsjedništvo BiH usvojilo i uputilo u dalju proceduru sa osnovicom za obračun plate 475,69 KM.

“Protestujemo zbog dugogodišnje politike vladajućih stranaka i omalovažavanja državnih institucija, te zbog uskraćivanja prava na život”, poručili su iz Sindikata…..ČITAJ DALJE

 

 74 total views,  2 views today

Samostalni sindikat državnih službenika i zaposlenika u institucijama Bosne i Hercegovine održao je danas protest u Sarajevu kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog neusvajanja njihovih zahtjeva.

 

Mirno okupljanje se održalo od 10:00 do 11:00 sati ispred zgrade Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine….ČITAJ DALJE

 

1 2 3 63

Prijavi se na newsletter